Jump to navigation

Crafts Council

Home // Directory // Karen Hansen, Design & Natural Form // Reading Circle, Stanpit, Christchurch, Dorset

Reading Circle, Stanpit, Christchurch, Dorset

1 likes (login to like this project)

About this project

The Reading Circle is a site-specific design for a public space at Stanpit in the coastal and urban area of Christchurch, Dorset. The design is inspired by the natural environment and creates a friendly open but secluded space for groups of people to enjoy companionship and interaction
The five curved and steam bent wooden Reed-benches making up the circle, have been carved with simple outline imagery to depict the characteristic elements of the adjacent nature reserve and natural harbour.

Keywords

sitespecific, steambent, carving, reading circle, public seating

Disciplines

Design, Furniture, Wood, Conceptual

Materials

Wood
Reading Circle, Stanpit, Dorset
Reed Benches, Reading Circle, Stanpit, Dorset
Reed Bench Carving

Previous project

Cleft shelves

Disciplines Furniture
Materials Wood

Next project

Resilience & Fragility, Friendship cabinets

Disciplines Furniture, Wood, Conceptual, Design
Materials Wood, Glass, Metal
Home
Close